N-pentue

isä :
emä :

Idan Atiq Rafiq

Thurayah

Idan Atiq Rafiq

Thurayah

FIN KVA-M Idan Atiq Rafiq (s) (Israelin tuonti)
x
Thurayah (s) (Qatarin tuonti)


Synt. 17.6. 2005 -
4 urosta & 2 narttua, kaikki sileäkarvaisia


Värit grizzle ja particolour.

N-pentueenkin vanhemmat hankittiin nimenomaan jalostusta ajatellen. Lublubin syntymää odotin kolme vuotta, mutta sain juuri sitä mitä toivoinkin. Rafiqiin ihastuin nähtyäni sen pentukuvia ja hankin sen vartavasten Lublubin puolisoksi. 8-viikkoisena se näytti kuin tehdyltä Lublubille ja näiden kahden kasvaessa tuo tunne vain vahvistui. Nämäkin kaksi salukia ovat aivan hulluina toisiinsa! Odotin siis hyvin paljon tältä yhdistelmältä. Molemmat ovat tyypiltään hyvin samankaltaisia, ihanaluonteisia ja ihmisrakkaita, atleettisia ja kevyesti ja vaivattomasti liikkuvia – etenkin Rafiqin ravi on henkäyksenkevyt. Ne ovat äärettömän ketteriä juoksijoita ja niiden vanhemmat ja muu suku ovat päteviä, käytännössä testattuja metsästyskoiria. Mm. Lublubin isä oli pienestä koostaan huolimatta aikoinaan erittäin hyvä gasellikoira.

Osasin odottaa Lublubista hyvää emää, mutta enpä muista nähneeni koiraa joka nauttisi tiineydestäänkin niin suunnattomasti. Synnytys ja pentujen hoitokin oli näennäisen vaivatonta. H-pentueen kohdalla Farha pesi, putsasi ja imetti satunnaisesti kotiin jääneitä pentuja 4-kuisiksi saakka, ja Lublubkin siivosi urheasti pissoja ja imetti satunnaisesti pentuja 10 viikon ikään.

Minulta oli varattu 5 narttua, joten tietenkin sain 4 urosta ja vain kaksi narttua! Pentue on nyt kolmevuotias. Joillekin soisin lisää itseluottamusta, toisaalta ne ovat kiihkeitä, nollasta sataan sekunnissa-tyyppejä ja varsin kovapäisiä, omilleen omistautuneita ja vahvasti ajoviettisiä. Rakenteeltaan ne ovat äärimmäisen tasapainoisia ja liioittelemattomia, ollen kuitenkin linjakkaita ja kauniita. Yhdellä uroksista oli ajoittaisia päänvapinoita kunnes se kastroitiin, mikä tuntuu auttaneen - lääkäri arveli liiallisen testosteronituotannon oleen vapinoiden syynä. Yhdellä pojista on ollut pari pissatulehdusta ja virtsakiviä. Muut ovat tähän mennessä olleet terveitä.

Kotiin jätin Nujaiman joka on kirpunkokoinen narttu ja kaunis kuin koru, omanarvontuntoinen, seurallinen ja erittäin ketterä ja varmajalkainen juoksija.

Nimran al-Hasa, Najm al-Saud, Nujaima al-Hasa, Nadim al-Rahat & Najiya Bint Lub pentutreffeillä 9.10.2005


Urokset

Nartut
[ Nimeä klikkaamalla pääset pennun omalle sivulle ]

isä:

Idan Atiq Rafiq (s)

imp. Israel

Rasas of Rahat (s)

Johnny of Rahat imp. Jordan
Warda of Rahat (s)
Bauda of Rahat (s)
Bonny of Rahat (s)
Phantom of Rahat (s)

emä:

Thurayah (s)

imp. Qatar

Qartas (s)
Al-Ruqi
Qaisuma
Yasmine (s)
Al-Dukhan
Leila

Hääkuva

Ultrakuva - klikkaa isommaksi

Tosirakkautta - Rafiq & Lublub kesällä 2004