Qashani Najiya Bint Lub

Norppa 2 v

Qashani Najiya Bint Lub - 'Norppa'
Synt. 17.6. 2005
Om. Heidi & Mirja Lappalainen

Norpan virallinen nimi Najiya Bint Lub tarkoittaa "läheinen ystävä, Lubin tytär". Webmasterini Hyde oli varannut minulta narttupennun jo vuosia aiemmin ja synnytyksessä jännäsimme tuleeko sieltä tyttöä hänellekin. Norppa piti meitä jännityksessä ja syntyi viimeisenä. Norppa ansaitsi jo varhain tittelin Söpöilykuningatar, sillä riekkumisen ohella suloiselta näyttäminen tuntui olevan sen kokopäivätyötä ;)

Koska Hydellä ei ollut mahdollisuutta ottaa Norppaa kotiinsa laumansa jatkoksi, meni Norppa asumaan Hyden perheen tykö Kiuruvedelle. Hyde ja äitinsä Mirja omistavat sen yhdessä ja aika näyttää tuleeko Norpalle joskus perheenlisäystä.

Norppa 4,5 v

Norppa on perheensä silmäterä, pieni enkeli jolta löytyy kuitenkin myös tempperamenttia ja hieman erikoinen huumorintaju. Toisinaan myös Norpan tiukat mielipiteet aiheuttavat kanssaeläimissä hämmennystä. Tytteli on reissannut 3,5-kuisesta asti pitkin Suomea ja on ihastuttavan rauhallinen matkustaja, joka kotiutuu vaivatta jokaiseen tukikohtaan. Norpan mielipuuhaa on kotiväkensä hauskuttaminen erilaisilla tempuilla ja leikeillä ja se vaikuttaisi olevan hyvin älykäs.

(c) Erkki Liius

Norppa on kontaktihakuinen ja hyvin ihmisrakas saluki. Iän myötä neiti on muuttunut kriittisemmäksi seuransa suhteen, mutta on aika hyvin lahjottavissa herkuilla. Se kävi pyörähtämässä kehässä salukien erikoisnäyttelyssä kesäkuussa 2006 ja esiintyi harjoittelun puutteesta huolimatta kuin vanha tekijä, saaden ERIn, tuomarina Linda Scanlon (Aarakis Salukis), USA . Mätsäristä on saaliina punainen nauha.

Olemme Norpasta huikean ylpeitä - 14.7.2007 se voitti maastot saaden ensimmäisen sertinsä. Sillä on myös SA maastoista ja valitettavasti myös yksi DISK. Ratajuoksuakin on harjoiteltu. Vieheen läheisyys saa Norpan kuumumaan kovasti ja silloin on tytössä pitelemistä. Norpalla on luonnostaan hyvä nopeus ja kestävyys, muttei se mielellään irtaannu juoksulenkeillä kovin kauas ihmisistään ja on helposti kytkettävissä.

Norpan lauma kasvoi salukikaverilla kun Aida eli Qashani Khowla al-Sham liittyi Kiuruveden tiimiin :)

Hyde & Norppa 1v, kuva: Saara Kartimo

Norppa omistajiensa Lumikirsikka (& Mirja) Lappalaisen sanoin:

Norppa

alias Norpe, Söpsöp, Juustonaksu, Hassunaama, Silakka, Pierevä Lauantaimakkara, Nopanka, Wintoosa, Simpura, Zaznoba, Snören, Kuuppailija, Nope, Kiemura

Kävimme hakemassa Norpan Eteläisistä Micaelan luota v. 2005. Olin haaveillut omasta koirasta jo pitemmän aikaa ja siskoni Heidi ilmoitti, että Lubbe odottaa pentuja, meillä saattaisi olla vihdoinkin mahdollisuus omaan karvaturriin. Sieltä se löytyi, metsän siimeksessä pienessä mökissä oli Norpukkamme syntynyt ja aidan takana näkyikin salukeja, pieniä ja isoja meitä vastaanottamassa. Pihalla tutustuessamme koiriin, kyykistyin silittämään yhtä pennuista, joka kaatoi minut ja tuli syliini, se oli valinnut emäntänsä ja sain tietää, että se onkin itse Norppa, meidän tuleva koiramme.

Pois lähtöä tehdessämme Norppa-neitonen istuutuikin portin pieleen, varmistaen näin, ettei jäisi pois kyydistämme. Alkumatkalla kuitenkin iski pikkuinen ikävä emoa, mutta se meni onneksi pian ohi, olihan uusi emäntä nyt hellimässä ja karvalelu pehmikkeenä ja kaverina, jonka korvaan pienet pisut Norppa matkan aikana lirautti. Nimesimmekin pehmohiiren Kusikorvaksi tapahtuman johdosta.

Qashani Najiya Bint Lub, kuva: Laura Rodriguez 2 v

Norpasta on kasvanut hyväluontoinen hieno koira, täysivaltainen perheemme jäsen, joka saa paljon pusuja ja hellyyttä. Norppa on hyvä vahti, se kyllä ilmoittaa kun joku tulee pihaan, mutta rauhoittuu heti kun saa käydä katsomassa ja tervehtimässä tulijan. Nopo on myöskin hyvin leikkisä koira ja vitsikäs. Sillä on tapana esimerkiksi ryöstää kotiintulijan hanska ja juosta sen kanssa karkuun, sitten se odottaa jossain kulman takana, että jospa tässä pääsisi juoksemaan kilpaa pitkin huoneita. Joskus se työntää kuononsa tossuun ja kulkee se se päässä pitkin huoneita viihdyttämässä porukoita. Säkkituoli on Norpan yksi mielipaikoista, jossa se nukkuu ja piehtaroi perse pystyssä pitäen ihmeellistä korskuntaa. Puruluiden piilottaminen ja hautaaminen on myös yksi prinsessamme mielipuuhista.

Tyytymättömyytensä Norppendaali osaa ilmaista myöskin omalla omintakeisella tyylillään, se nimittäin nojaa pylly pystyssä etutassuihin ja rötköttää siinä niin kauan, että joku huomaa sen ja tajuaa mikä mättää. Yksi mieli paikoista on Hannu-isännän tv-tuoli, jos sen päällä oleva viltti on rutussa, tai muuten huonosti Norppa käy lyömässä lähellä olevaa tassulla, tai seisoo tuolin edessä ja katsoo meitä ja odottaa, että joku suoristaa viltin, että hän pääsee lepäämään. Tämä tassulla takominen onkin Norpan usein käyttämä viestintämuoto, kun se haluaa jotain.

Norppamme on hyvä matkustaja, se ei rähise autossa, niin kuin jotkut sen lajitovereistaan nimiä tässä sen kummemmin mainitsematta. Norppa tulee myös hyvin juttuun muiden koirien kanssa, ja voi sitä jälleennäkemisen riemua, kun se näkee kavereitaan ; Ameenaa, Lessiä, Igoria, Luumua ja joskus Raddaa ja Pitkoakin. Varsinkin Ameenan korvakarvat joutuvat koetukselle näissä tapaamisissa. Norppa pääseekin välillä kuntoleirille Iltasmäkeen tapaamaan kavereitaan ja hakemaan lisää lihaskuntoa. Välillä otamme Lessin tänne Kiuruvedelle Nopon kaveriksi, tai teemme vaihtokaupat ja otamme Lessin välillä hoitoomme.

Norppa on kyllä hieno ja älykäs koira, meidän prinsessa.

isä:

Idan Atiq Rafiq (s)

imp. Israel

Rasas of Rahat (s)

Johnny of Rahat imp. Jordan
Warda of Rahat (s)
Bauda of Rahat (s)
Bonny of Rahat (s)
Phantom of Rahat (s)

emä:

Thurayah (s)

imp. Qatar

Qartas (s)
Al-Ruqi
Qaisuma
Yasmine (s)
Al-Dukhan
Leila