T-pentue

isä :
emä :

Barak

Basma min Hama

Barak

Basma min Hama

Barak (Syyrian tuonti)
x
Basma (Syyrian tuonti)


Synt. 30.5. 2006
3 urosta & 2 narttua, kaikki hapsullisia


Värit creme, golden, tricolour maskilla


Olin kaavaillut Basmalle iranilaista puolisoa, mutta muutin mieleni viime metreillä, kun ilokseni  tuli mahdolliseksi käyttää Sveitsissä asuvaa Syyrian tuontia, jo 10,5-vuotiasta Barakia. Olen aina ihaillut syyrialaisia salukeja ja niin ajatus täysin syyrialaissukuisesta yhdistelmästä viehätti kovasti. Tämä oli minulle sikäli uusi tilanne että ensimmäistä kertaa käytin koiraa jolla oli jälkeläisiä ennestäänkin. Barak on Ranskassa -98 syntyneen Menjad-pentueen, sekä Saksassa 2005 syntyneen Achthamar C-pentueen isä.

Kriteerit vanhempien valinnalle olivat samat kuin ennenkin: siihen mennessä (Barak kuoli 13-vuotiaana, Basma jätti meidät suureksi suruksemme jo 7½-vuotiaana akuutin ilmarinnan myötä - ei perinnöllistä) täysin terveitä, tyypillisiä, hyväluonteisia salukeja alkuperämaiden hyvistä metsästyslinjoista. Basma ja Barak olivat itsekin metsästäneet aavikolla ennen saapumistaan länsimaihin. Lisäksi ne täydensivättoisiaan mukavalla tavalla. Tämä oli tyypiltään täysin erilainen kuin aiemmat, lähinnä saudityyppiset yhdistelmäni, mutta ei ollut siirtymä johonkin "uuteen", vaan jatkumoa kasvatukselleni – pidän kaikista alkuperäisistä salukityypeistä enkä halua rajoittaa kasvatustani sen suhteen.

Matkustimme Sveitsiin astutusta varten ja vietimme viikon Barakin omistajan Susi Muehlemannin (kennel Tepe Gawra) luona. Barak osoittautui juuri sellaiseksi kuin olin toivonutkin: mukavaluonteinen, keskikokoinen,  komea-raaminen herra, joka oli hienossa lihaskunnossa iästään huolimatta. Susikin ihastui kovin Basmaan, ja niinpä ainoa musta uros Qashani Touman Hama olikin menossa isänsä luokse astutuspentuna, mutta suunnitelmat muuttuivat Susin loukattua selkänsä.

Basmakin oli hieno äiti ja pennut reippaita riiviöitä. Jos olivat edellisetkin kasvattini olleet energisiä, niin nämä olivat vieläkin vilkkaampia, suurempia ja nopeammin kehittyviä. Äimistykseni oli melkoinen kun ne alkoivat jo alle kolmeviikkoisina ulvoa kuorossa päivittäin kuin pienet sudet! Niiden motoriikkakin kehittyi huimaa tahtia. Pikkuriikkisinä sokeina pentuina ne jo kierisivät 2-metristä pentulaatikkoa päästä toiseen ja kolmeviikkoisina ne jo liikkuivat paljon ja olivat nousseet jo jaloilleen varsin hyvin. 6-viikoisina ne juoksivat, hyppivät ja kaivovat kuoppia kuin ikäistään vanhemmat ja olivat kooltaan isompia kuin edelliset pentuni, vaikka syntämäpainoltaan ihan samanmoisiaolivatkin. Sanommekin näitä mutantti- pennuiksi!

Kaksi T-pennuista ovat juosseet kivasti maastoissa - Tabia erityisen hyvin, se on maastovalio ja cupvoittaja, Toumanilla on maastoserti. Tabialla on ollut pentue kennel Non Serviamissa ja sille tulee toivon mukaan myös Qashani-pentue. Thaqib on Z-pentueeni isä ja Tayralla toivon Qashani-pentuja 2012.

Kaikki ovat miellyttävän tasapainoisia rakenteeltaan ja luonteeltaan ja niillä on kauniit liikket. Kuten emällään, kolmella esiintyy jonkun verran hilseilyä, ei kuitenkaan kutinaa tai yliherkkyyksiä. Kolmella on ollut jokunen korvatulehdus (Toumanilla uusiutuva) ja yhdellä emätintulehdus. Talaqalla oli puolivuotiaana paikallinen juveniili demodikoosi: yksi peukalonpään kokoinen kalju kohta, joka parani itsestään. Suureksi suruksemme Talaqalla todettiin DCM 2011, mutta se voi toistaiseksi lääkityksen ansioista hyvin. Tabia, Tayra ja Thaqib sydänultrattiin terveiksi 2011. Touman on sydänkuuneltu, ei sivuääniä. Tayra, Tabia ja Touman on DLA-profiloitu (kuten vanhempansakin). Tayra ja Tabia on TgAA-testattu 2010, Thaqib 2009 (kaikki neg.). Thaqib on silmäpeilattu (ei huomautettavaa) 2009 ja sen polvet on tutkittu 2012 (0/0). Sen niska, selkä, kyynärät (0/0) ja lonkat (A/A) on kuvattu 2012, kaikki ok. Tayran niska ja selkä kuvattiin 2010, ok. Tabia on luonnetestattu (LTEP 172) ja Thaqibille on tehty MH-luonnekuvaus.


Urokset

Nartut
[ Nimeä klikkaamalla pääset pennun omalle sivulle ]

isä:

Barak

imp. Syyria

Touman

Unknown
Unknown
Halma
Unknown
Unknown

emä:

Basma

imp. Syyria

Guru
Unknown
Unknown
Nasmah
Unknown
Unknown

Barak & Basma