Dyanitos Bazzia

Dyanitos Bazzia

Dyanitos Bazzia - 'Zia'
8.2. 1992 - 5.7. 2005
Om. Micaela Lehtonen & Carin Åström
Kasv. Inga-Lill Sjöman

Samaan aikaan kun hain Asheerah'n kotiin -98 kuulin 6-vuotiaasta Dyanitos Bazziasta (Nureddin-Ibn-Shamal Har Kala Rachi x Afazzia) joka tarvitsi uuden kodin perheen lasten allergian takia. Asuin kuitenkin tuolloin vielä vanhempieni luona ja arvelin etteivät he ilahtuisi jos ilmoittaisin ottavani kaksi salukia yhden sijaan.

"Ihan vain huvikseni" (…) etsin kuitenkin käsiini Zian sukutaulun ja totesin sen hieman erilaiseksi kuin valtavirta."Ihan vain mielenkiinnosta" (…) katsoin Ziaa kotoa löytyvältä näyttelyvideolta ja luin sen arvostelut. Seuraavana päivänä näytin sitten videota äidilleni "ihan muuten vain" (…) ja totesin että olipas harmi etten voinut ottaa Ziaa… johon äiti yllätyksekseni vastasi että jaa miksi ei?

Zia kesällä '99

Samana päivänä soitin Zian omistajalle ja sovin tapaamisen ja tulihan se Zia meille, tietysti. Isälle tosin jouduin sanomaan että se tuli hoitoon kesäksi kun sen omistajat olivat lomalla… Eräänä päivänä isä sitten totesi että taidatte pitää häntä ihan uunona…

Taas kerran toivoin löytäneeni nartun jolla aloittaa kasvatus mutta Zialla todettiin pahanlaatuisia nisäkasvaimia minkä takia sille tehtiin kohdunpoisto, joten se siitä… Eikä Zia varsinaisesti kasvatusmateriaalia ollutkaan, se kun ei ole mikään metsästäjä.

Zia elokuussa '99

Zia oli kuitenkin aivan ihana koira jonka kanssa oli ilo elää. Se oli äärettömän "helppo" koira jota pystyi pitämään irti melkeinpä missä vain. Se oli myös maailman ahnein koira, tosin tuon tittelin se taisi jakaa Saran whippetin kanssa!

Syksyllä -01 Zia omasta tahdostaan ilmoitti muuttavansa äitini luo asumaan 6 kilometrin päähän mökiltämme, lenkkimetsän kupeeseen. Zia ei enää viihtynyt pienessä mökissäni nuorten salukien kanssa vaan asusti siitä lähtien Saran ja äidin kanssa. Löytyi sieltäkin kissoja ja koiria mutta siellä Zia oli talouden kuningatar.

Carin & Zia

7-vuotiaana Zialle ilmaantui pahanlaatuisia nisäkasvaimia luultavasti kodinvaihdon aiheuttaman stressin takia. Se leikattiin kolmasti ja myös kohtu poistettiin kasvainten kasvun hillitsemiseksi, minkä Zia vanhuuspäivinään kompensoi kasvattamalla tilavuusmittojaan ja koristamalla lisäkilot puoliaffe-turkilla. Mutta elämä maistui joten mitäpä tuosta!

Zia, Farha ja Asheerah

Heinäkuun alussa 2005 huomattiin Zian kaulalla valtava patti, ruokahalu laski ja se hengitti oudosti. Lääkärikäynnillä todettiin että patti oli valtava paise, mutta hengitysvaikeudet johtuivat siitä ettei Zian sydän oikein enää jaksanut. Sen viimeisestä viikonlopusta tehtiin aivan erityinen. Kun se sai pattiin hoitoa pystyi se jälleen syömään ja niinpä se sai syödä niin paljon pullaa kuin halusi - pullahan oli sen suurinta herkkua.

Tiistaina 5.7. 2005 Zia sai nukkua pois, ennen kuin hengitysvaikeudet pahenivat. Ikävä on valtava - Zia oli Suuri Persoona ja äärimmäisen suloinen ja rakastettava tyttö. Olemme onnellisia että saimme jakaa elämämme sen kanssa! Nuku hyvin Zia kulta - tapaamme vielä joskus siellä Sateenkaarisillan luona. Olet meille niin rakas.

Zia


isä:

Nureddin-Ibn-Shamal
Har Kala Rachi
(imp. Belgium)

Shamal Kharaz
Jeddah Al Caliphs
Sedeki Tamineh of Shamal
Shamal Shakhira
(imp. GB)
Pennyworth Kez
Shamal Khaluah

emä:

Afazzia

El Hamrah Fadfaad
Baklava's Ahsan-Minh
El Hamrah Shamil
Omani Teeba
El Hamrah Bazman
Sahrai Eramiah

Nureddin-Ibn-Shamal Har Kala Rachi

Zian isä - Nureddin-Ibn-Shamal Har Kala Rachi

Afazzia

Zian emä - Afazzia

Dyanitos B-pentue

Dyanitos B-pentue, Zia toinen oikealta