Zafran Asli joulukuussa 2006

Zafran Asli - 'Safi'
imp. Israel
s. 29.9. 1999
Om. Seija Kotti-Rantala
Kasv. Sima Gelem

Safi on Qashani H-pentueen isä.

Samalla lennolla Farhan kanssa Suomeen saapui Seija Kotti-Rantalan aavikkosaluki, sileä, tuolloin 4,5-kuinen uros Zafran Asli, tuttavallisemmin "Safi", joka siis Farhan tapaan on syntynyt -99. Safin kasvattaja on juutalainen Sima Gelem, mutta se on täysin aavikkosukuinen. Jälleen erittäin hyväluonteinen koira jonka Farha aina vastaanottaa hymyssä suin, jälleennäkemisen riemu on aina yhtä suuri. Safikin on neliömäinen, hyvin rakentunut saluki jolla sama tiivis, ihana kroppa kuin omilla aavikkosalukeillani. Sillä on myös kauniit, vapaat liikkeet.

Zafran Asli 3 v omistajansa Seijan kanssa

Suurin kohteliaisuus tuli iranilaiselta mieheltä joka vieraili Seijan luona pölynimurikauppiaan oppipoikana. Safin nähdessään mies tyrmistyi täysin ja kysyi miten oli mahdollista että moinen koira oli Suomessa, hän ei ollut nähnyt moista Iranista lähdettyään. Seija tietysti kertoi Safin tarinan ja osoitti sitten suomalaisia salukejaan todeten että toki Suomessa salukeja on. Mies oli kuitenkin sitä mieltä etteivät ne olleet aitoja salukeja.

Hän kysyi kohteliaasti saisiko koskettaa Safia ja totesi että sen väri, miltei valkoinen, tekee siitä erityisen arvokkaan. Miehellä oli kova huoli siitä ymmärtääkö Seija Safin arvon. Luulenpa että ymmärtää !

Safi n. 3,5 v

2005 Safille sattui onnettomuus. Vapaana metsässä juostessaan se juoksi silmä edellä oksaan. Silmää ei voitu pelastaa ja niinpä Safi on nykyään yksisilmäinen poika, mikä ei kuitenkaan haittaa metsästystä.

Safi vuonna 2006


isä:

Ramal
of Kalansua (s)

Trad of el Huzeil (s)
Unknown
Unknown
Hobob of Kalansua (s)
Unknown
Unknown

emä:

Alex
of Binyamina

Sacha of Mizpe Ramon
Unknown
Unknown
Honey of Binyamina
Unknown
Unknown

Ramal of Kalansua

Safin isä - Ramal of Kalansua

Alex of Binyamina

Safin emä - Alex of Binyamina

Trad of el Huzeil

Safin isänisä - Trad of el Huzeil

Hobob of Kalansua

Safin isänemä - Hobob of Kalansua