Qashani Saroukh Saudi

Sasu 2014

Qashani Saroukh Saudi - 'Sasu''
Synt. 7.6.2007
Om. Päivi Kupiainen

Terveystutkimukset:
Sydänultra: 20.5.2015 OK
Silmäpeilaus: 20.5.2015 OK
DLA: eriperintäinen


Hapsullisen Sasun ensimmäinen lempinimi oli Vauhti-Ville, sillä se oli ensimmäisestä elinpäivästään lähtien aina vauhdissa - siitä sen virallinen nimikin, Saroukh Saudi kun tarkoittaa "Saudi raketti". Saudi tietenkin viittaa sen äidin vanhempien kotimaahan Saudi Arabiaan. Sasu sai pian myös lempinimen "zen-koira", sillä aktiivisuudestaan huolimatta se osasi alusta alkaen myös hiljentyä jotenkin hyvin zenmäisesti. Siitä sai vaikutelman että se on "vanha sielu", joka on elänyt täällä ennenkin.

Sasu 2014

Pentujen kaksi ensimmäistä elinviikkoa nukun aina niiden ja emän kanssa pentulaatikossa, ja Sasu hakeutui alusta alkaen aina minun luokseni - amuisin heräsin siihen että sokea pieni koiranpentu tuhisi kainalossani. Kun sen silmät aukesivat se etsi minut aina katseellaan ja katsoi minuun keskittyneesti kun muu porukka remusi. Voitte kuvitella että läheltä piti että poika jäi kotiin! Se sai kuitenkin parhaan mahdollisen kodin muuttaessaan Savon seudulle Kupiasen Päivin ja tämän perhen luo. Oma rakastava perhe, oma piha jolla remuta, ja koirakavereita omasta takaa: russelimies Oiva, ja aavikkosalukipoika Qashani Talaqa al-Wajh, eli Hali :)

Sasu 2014

Sasun emäntä kertoo Sasun olevan rauhallinen ja lempeä. Erikoinen sekoitus itsenäisyyttä ja miellyttämishalua. Herkkä vaistoamaan tunnetiloja - välillä tuntuu kuin se lukisi ajatuksia. Aika vahva vietti jahdata saalista. Sasu sopeutuu hyvin erilaisiin tilanteisiin, kun tutut ihmiset tai perheen muut koirat ovat läsnä. Yksin ehkä hieman arka uusia asioita kohtaan. Laumassaan pitää puolensa, muttei haasta esim. Halia mitenkään. Vieraat koirat ohitetaan tyylikkäästi kadulla hihnassa. Ei ole paukkuarka. Jos joutuu eroon sekä ihmisistä että Halista, ulvoo jonkin aikaa.

Sasu 2 v

Itse kävin moikkaamassa Sasua ja perhettään syksyllä 2014. Sasu on äärimmäisen suloinen poju, joka parkkeerasi viereeni sohvalle. Ulkomuodoltaan se muistuttaa hyvin paljon äitiään Lublubia vaikka väri ja karvanlaatu on erilainen. Toiveissa on, että Sasusta tulisi isä kesällä 2015, emäehdokas on Turkin tuontimme Tek Kulak Pirzola.

isä:

Khattaf (s)

imp. Syyria

Janah (s)

Janah
Joukha
Tayra (s)
Unknown
Unknown

emä:

Thurayah (s)

imp. Qatar

Qartas (s)
Al-Ruqi
Qaisuma
Yasmine (s)
Al-Dukhan
Leila