Bericas Bedar Majan

Bericas Bedar Majan elokuussa 2006

FIN KVA-r
Bericas Bedar Majan - 'Nils'
imp. Oman
s. 7.3. 2001
Om. Pirjo Puttonen
Kasv. Sue ja Bill Heather

Toukokuussa -01 Omanista Suomeen saapui 11-viikkoinen Bericas Bedar Majan, kotoisasti "Nils", jonka kasvattajia ovat viitisentoista vuotta lähi-idässä asuneet britit Sue ja Bill Heather. Nilsin omistaja Pirjo Puttonen oli lukenut Bericas-salukeista Saluki Internationalista ja sitä kautta saanut yhteyttä Heathereihin.

Nilsin isä on FCI rekisteröity Iranin vuoristoiselta seudulta tuotu punainen Almas von Mahmoudiyeh, emä taas Heathereiden kasvattama grizzle Jadhaba jonka isoäiti Nisma on alunperin Marokon kuningas Hassanin Abu Dhabin emiirille lahjoittama valkoinen sileä narttu. Jadhaban kautta sukutaulusta löytyy Tepe Gawra koiria joiden sukutaulu perustuu pääosin saudi arabialaisiin beduiinisalukeihin, lisäksi kauempaa löytyy hieman englantilaista verta.

Bericas Bedar Majan 15 kk

Nils on erittäin avoin ja ystävällinen, hellyydenkipeä mutta voimakastahtoinen kuten meidänkin aavikkosalukimme. Se kunnioittaa perheen muita uroksia, mutta ei hyväksy niiltä turhaa määräilyä. Perheen nuori narttu on Nilsin innokas riekkukaveri. Epäilyttävät asiat nostattavat heti niskakarvat pystyyn mutta vierailevat ihmiset otetaan avosylin vastaan, häntä heiluen ja kieli lipoen.

Bericas Bedar Majan n. 7 kk

Syyskuussa -01 Nils täytti puoli vuotta, painoa oli 21 kg, korkeutta 65 cm ja hapsujakin tulossa. Koska Omanin koirarekisteri ei kuulu FCI:n alaisuuteen, Nils on rekisteröity Suomen Kennelliiton ER-rekisteriin johon myös Farha, Muhafhaf ja Safi kuuluvat.

Bericas Bedar Majan 2 v.

Sitten rekisteröintinsä Nils on käynyt muutamissa erikoisnäyttelyissä. HVK:n näyttelyssä kesällä 2002 Nils sijoittui nuorten luokassa viidenneksi englantilaisella Ann Birrellillä. Kesän 2003 kohokohta oli, kun Nils sijoittui heinäkuussa Ruotsissa Tammsvikin vinttikoiratapahtumassa lauantaina käyttöluokassa kolmanneksi! Tuomarina Nick Bryce Smith Englannista.

Bericas Bedar Majan elokuussa 2003

Ensimmäisissä virallisissa maastojuoksuissaan keväällä 2003 Nils sijoittui jaetulle kuudennelle sijalle ja toisissa kisoissa tuli kakkostila ja serti. Ratakirjan Nils sai heinäkuussa. Ensimmäinen startti oli Kartanon Kannu elokuussa 2003, voitto tuli ajalla 33.34. Nils on hurmannut monta ihailijaa itselleen avoimella ja aktiivisella luonteellaan, eikä pelkästään saluki-ihmisten joukossa.

Nils elokuussa 2003

Metsälenkeillä hän pitää itse huolen, että pysyy mukana. Kerrankin emäntä luuli hänen jo ottaneen pitkät ja lähti autolla metsätietä kotia kohti. Asfaltoidun maantien näkyessä emäntä pysäytti autonsa pohtiakseen tilannetta, ja auton sivulle ilmestyikin Nils. Joka oli siis pyyhältänyt auton perässä koko matkan. Nils on kovasti emäntäänsä leimautunut, olematta kuitenkaan "kiinni iholla". Hän on kookas ja voimakas saluki, olematta kuitenkaan raskas.

Nilsin kasvattajat ovat palanneet takaisin Englantiin salukiensa kanssa. Isä Sam ja äiti Jadhaba (Bericas Jadhaba Majan) on nyt rekisteröity the Kennel Clubissa, kuin myös kasvattajien omistuksessa olevat sisko ja veli.

Nils radalla

Elokuussa Nils kävi kokeilemassa metsään vedettyä verijälkeä. Hyvin tuntui nenä toimivan.

Henkisiä ominaisuuksia luonnetestattiin lokakuussa 2003. Loppupisteet olivat 153, arvostelu seuraavanlainen:

Toimintakyky, kerroin 15
+1 kohtuullinen
Terävyys, kerroin 1
+1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu, kerroin 1
–1 haluton
Taisteluhalu, kerroin 10
+2 kohtuullinen
Hermorakenne, kerroin 35
+1 hieman rauhaton
Temperamentti, kerroin 15
+2 kohtuullisen vilkas
Kovuus, kerroin 8
+1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys, kerroin 15
+3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus
++ laukauskokematon

Nils on lonkkakuvattu, tuloksena A.

Nils radalla

Ratakaudella 2003 Nils juoksi 3 käyttövalioaikaa. Vuoden juoksijatulokkaaksi 2003 hän kiisi ajalla 33,28 ja saa haltuunsa Abdelkaderin kiertopalkinnon (nopeimman 480m ajan ensimmäisenä kilpailukautenaan juosseelle). Nils valioitui kesällä 2006.

isä:

Almas
von Mahmoudyieh
(imp. Iran)

Parceu von Sarkhez
Tazi von Sarkhez
Serra von Sardasht
Minou von Mahmoudyieh
Halo von Naghadeh
Ziba von Mahmoudyieh

emä:

Bericas
Jadhaba Majan

Tepe Gawra Laaiq
Tepe Gawra Duman ben Arezu
Saleb (s) (U.A.E.)
Maha (s)
Red grizzle
Nisma (s) (imp. Morocco)

Jadhaba & Almas von Mahmoudyieh

Nilsin vanhemmat - Jadhaba & Almas von Mahmoudyieh

Almas von Mahmoudyieh ja pentu

Nilsin isä - Almas von Mahmoudyieh - ja pentu

Jadhaba sisaruksineen

Nilsin emä - Jadhaba - sisaruksineen, Jadhaba 1. oikealta