El Hamrah Jacinth

El Hamrah Jacinth - Kuva : Tarja Savinen

El Hamrah Jacinth - 'Akasha'
20.3. 1996 - 27.12. 1997
Om. Micaela Lehtonen
Kasv. Pirjo Grönfors

Vuosien saatossa kynäilin sydämiä ja huutomerkkejä rotukirjojen salukisivuille, kirjoitin salukitarinoita, leikittelin kennelnimillä ja liimasin leikekirjaan Koiramme-lehdistä saksittuja salukinkuvia. Vähän vanhempana liityin Salukikerhoon ja matkustelin näyttelyihin ihailemaan noita eteerisen kauniita ilmestyksiä. Soittelin kasvattajille ja kyselin kaikkea mahdollista ja vihdoin otin yhteyttä El Hamrah kenneliin Chrisse Schrey-Grandellin kautta.

El Hamrah J-pentue

Teini-ikäisenä olin ihaillut näyttäviä grizzlejä kuten Kirman Feriyat ja Khayal sekä El Hamrah Giah ja Jaddah, joten varasin tietysti grizzlen narttupennun jolla mahdollisesti voisin aloittaa kasvatustyöni. Kului yli vuosi kunnes Chrisse soitti ja kertoi pentuni syntyneen. Se oli upea El Hamrah Jacinth (Shamali Diqhan Rashiq x El Hamrah Wardah), syntymävuosi oli -96. "Akasha" oli unelmien täyttymys monessa suhteessa ja olimmekin erottamattomat ystävät.

Micaela ja Akasha - Kuva : Tarja Savinen

Kävimme jonkun verran näyttelyissä ja juoksutreeneissä ja elimme ilontäyteistä salukielämää kunnes jouluna -97 olimme käymässä Akashan syntymäkodissa Jokelan Taijan luona. Taijalla on Akashan sisko Nirppu (El Hamrah Jezebel) jonka kanssa Akasha kirmaili pihalla kun tytöt äkkiä hyppäsivät aidan yli ja suoraan joulun paluuliikenteeseen. Nirppu selvisi säikähdyksellä mutta Akasha kuoli heti.

Se oli elämäni musertavin kokemus ja olin pitkään kuin lamautunut. Ihanat ystäväni ymmärsivät hätäni ja keräsivät rahaa jotta voisin ostaa uuden salukinpennun itseäni lohduttamaan. Se auttoikin ulos masennuksesta kun ryhdyin tutkimaan sukutauluja ja miettimään mitä pennulta haluaisin.

Akasha

Akashan muisto elää kennelnimessäni Qashani joka suomalaisittain on ikäänkuin "(minun) Qashani".


isä:

Shamali
Diqhan Rashiq

(imp. Sweden)

El Hamrah Jibal
(imp. Finland)
El Hamrah Bazman
El Hamrah Cajal
Shamali Aqila Bint Walda
Shamali Rayyan Hilal
Shamali Walda al Alaq

emä:

El Hamrah
Wardah

El Hamrah Resaidar
El Hamrah Bazman
El Hamrah Larla
Al Caliphs Bedelia
(imp. GB)
Al Caliphs Izmael
Beguinette Sister Hester

Shamali Diqhan Rashiq

Akashan isä - Shamali Diqhan Rashiq

El Hamrah Wardah

Akashan emä - El Hamrah Wardah