Qashani Husn at-Tali

Sputnik 17 kk

Qashani Husn at-Tali - 'Sputnik'
1.3. 2003 - Lokakuu 2005
Om. Søren & Susanne Schiøtz Hansen, Tanska

Pentueensa kolmantena putkahti maailmaan pieni vaalean kermanvärinen uros valkoisin merkein, reipas poika joka ensin merkittiin pentukirjaan "U2"-koodilla (uros numero kaksi). Poju osoittautui innokkaaksi laulumieheksi joten koodinimensä mukaisesti se sai lempinimen Bono U2-yhtyeen laulajan mukaan.

Bonosta kasvoi vallan postikorttimaisen suloinen otus: valkea pörröpää mustin nappisilmin. Se onkin pentueen ainoa hapsullinen uros.

Hosha & Sputnik

Pentujen viralliset nimet olivat valmiina ennen niiden syntymää ja Bonolle lankesi luonnostaan nimi Husn at-Tali, Onnentähti, sillä sillä oli otsassaan valkea tähti niskan salamakuvioinnin lisäksi. Virallisesta nimestä juontui uusi lempinimi Hasan, Komea, joka sekin sopi nätille pennulle kuin nakutettuna.

Hasan osoittautui hyvin rauhalliseksi tapaukseksi ja sen ensi viikot menivätkin lähinnä makoisan unen merkeissä. Heddi Andersen Tanskasta varasi Hasanin hyvissä ajoin ja soitteli usein kysyen pennun luonnetta, eikä siinä voinut todeta kuin että kovin tuntuu rentona olevan ;)

Sputnik 17 kk

No heräsihän se Hasankin vihdoin riehumaan vaikka olikin edelleen leppoisin poikalapsista, semmoinen sylissä viihtyvä köllykkä kaivuu- ja kirmailuhommien välissä. Itse asiassa se reipastui niin että Heddi päätti nimetä sen uudelleen Attilaksi :) Sen suurin intohimo olivat tennispallot joita se heitteli ja kanniskeli autuas ilme kasvoillaan.

Luovutusaika koitti ja Heddi saapui hakemaan nyyttiään. Oli ihana nähdä miten nopeasti heillä synkkasi: Heddi otti Atilan syliinsä ja leperteli sille matalalla äänellä ja pikkumies oli heti kuin kotonaan uuden emäntänsä kanssa.

Pitkä matka uuteen kotiin Tanskanmaalle alkoi: ensin autokyydillä Helsinkiin jonka aikana suoritettiin pakolliset oksentamiset, sitten laukussa Heddin sylissä lentokoneeseen. Matka meni rauhallisesti, Heddillä vain oli lieviä vaikeuksia päästä pois koneesta sillä koko henkilökunta halusi vuoronperään pidellä suloista nyyttiä ;)

Sputnik 17 kk

Uudessa kodissa odottivat lasten lisäksi Heddin vuoden ikäinen salukinarttu Sha-Ina. Kotiintulo oli suunniteltu etukäteen niin että Attila ojennettaisiin Heddin pojalle heti oviaukossa jotta Heddi voisi tervehtiä Sha-Inaa kunnolla mustasukkaisuuden välttämiseksi, mutta Sha-Ina olikin huomattavasti innostuneempi uuden kaverin saapumisesta!

Rakaalla lapsella on monta nimeä kuten tästäkin huomaamme: Heddi perheineen totesivat ettei Attila ollutkaan sopiva nimi hellälle pienellä pojalle joka sitten lopullisesti kastettiinkin Sputnikiksi sen hilpeän poukkoilun takia ;)

Sputnik 11 kk

Sputnik oli tietysti perheensä ylpeys, rohkea pieni poika joka otti reippaasti vastaan niin ihmiset kuin koiratkin. Salukityttö Sha-Ina oli Sputnikin ystävä ja suojelija siitäkin huolimatta että poju aloitti heti tultuaan pontevan nurkanvaltauksen, vallaten Sha-Inan pedin hilaamalla sinne kaikki tytön lelut isoon kasaan!

Sputnik menetti rakkaan laumatoverinsa Sha-Inan juuri ennen joulua 2003 ja oli oman surunsa keskellä emäntänsä lohduttaja. Sittemmin laumaan liittyi toinen saluki Florian Ruotsista, jota Sputnik hellästi hoivasi.

Sputnik syyskuussa 2004

Joulun 2004 lähestyessä Heddi joutui surukseen luopumaan salukeistaan sairastuttuaan nikamia rappeuttavaan sairauteen :( Pojat menivät eri koteihin mutta jäivät Tanskanmaalle. Sputnik muutti ystäväni Kristina Strålmanin luo. Kristina oli pitkään haaveillut Farhan pennusta ja ihastunut erityisesti Sputnikiin. Ikävä kyllä Sputnik ei soputunut Kristinan luo vaan kaipasi kiihkeästi Heddiä, joten kahden viikon kuluttua se palasi Heddin luo.

Heddi muutti asuntoon jossa oli oma piha jotta Sputnik voisi ulkoilla sillä kun Heddillä oli huono päivä sairauden kanssa. Ilmaantui kuitenkin uusi ongelma: oltuaan Heddistä erossa kaksi viikkoa Sputnik oli kehittänyt valtaisan eroahdistuksen eikä voinut olla erossa Heddistä hetkeäkään. Heddin sairauden ja sen vaatimien hoitojen myötä tämä ongelma oli tuntuva ja Heddi alkoi jo pelätä että joutuisi lopettamaan Sputnikin, niin hätääntynyt se oli kun Heddi katosi näkyvistä.

Eräänä päivänä Heddi Sputnikia kävellyttäessään tapasi tanskalaisen miehen joka oli asunut joitakin vuosia Iranissa, missä hänellä oli ollut saluki. Kuullessaan Heddin ongelmasta Sören ehdotti että hän saisi yrittää Sputnikin kanssa sen sijaan että niin upea koira jouduttaisiin lopettamaan. Sputnik siis muutti maaseudulle Sörenin luo. Ennen kuin he pystyttivät aidan tonttinsa ympärille se kuitenkin karkasi ja kuoli auton alle jäätyään... Nuku hyvin rakas Sputnik, ikävöimme sinua aina...

Sputnik & Florian

isä:

Zafran Asli (s)

imp. Israel

Ramal of Kalansua (s)
Trad of el Huzeil (s)
Hobob of Kalansua (s)
Alex of Binyamina
Sacha of Mizpe Ramon
Honey of Binyamina

emä:

Farha al-Faifa (s)

imp. Israel

Regab of Abu Rekiek (s)
Pontiac of Abu Rekiek (s)
Ruth of Abu Rekiek
Risha 3 of Abu Rekiek (s)
Pontiac of Abu Rekiek (s)
Risha 2 of Abu Rekiek