Qashani Hiba Bint Farha

Hiba 3,5 v

Qashani Hiba Bint Farha - 'Hiba'
s. 1.3. 2003
Om. Heli Josefsson

Pikku-Hiba eli Hiba bint Farha, Lahja Farhantytär, aloitti elämänsä ilmoittamalla yksilöllisyytensä hyvinkin näkyvästi: se erosi pikkuisena karvaltaan täysin muista pennuista, sillä se omasi hassun pitkän ja laineikkaan turkin. Niinpä Hyde nopeasti nimesi sen Undulaatiksi ;)

Oman Habwani ohella Hiba oli pentueen pienimpiä pupeloita mutta yhtä lailla Habwan tapaan sinnikäs ja itsepäinen, joten lisäruokintaa ei niille tarvinnut antaa. Niistä sukeutuikin molemmista varsin vahvoja pieniä pentuja, niin ulkomuodoltaan kuin luonteeltaan.

Hiba ja maitolautanen

Se kunnostautui myös olemalla pennuista ainoa joka heti ekalla kerralla tehdessään tuttavuutta maitolautasen kanssa osasikin lipittää aimo annoksen ihan oikeaoppisesti. Tosin se tuli kyllä pian takaisin ylös, sen verran ahnaasti oli Hiba herkkua ryystänyt.

Hiba on jallittanut meitä kaikkia alusta alkaen. Pitkän turkin takia uskoimme sen olevan hapsullinen mutta tyttöpä päättikin ruveta sileäksi. Yritti se vähän myöhemmin vielä huvin vuoksi pitää meidät pimennossa että olisikohan se sittenkin hapsullinen... Ei ollut, Hiba se vaan leikki arvoituksellista hämmentyneiden ihmisten kustannuksella.

Hiba

Piskuinen kieppihäntä valloitti paikan Josefssonin Helin hellässä huomassa kiipeämällä tämän syliin ja nukahtamalla siihen paikkaan. Ja niin oli Heli nalkissa, onneksi, sillä Hiba sai Heliltä rakastavan kodin ja paikan Ropsu-dalmiksen kyljestä.

Heli ja Hiba olivat aikamoinen näky lähtiessään kotipihaltamme: Hiba ensi kertaa uuden emäntänsä kanssa, ensi kertaa pihan ulkopuolella ja ensi kertaa hihnassa, vaan eipä tuo edes taakseen vilkassut vaan käveli kuin vanha tekijä Helin mukana uusiin seikkailuihin. Vieläkin harmittaa etten häkellykseltäni älynnyt ottaa siitä kuvaa!

Hiba ja viehe

Kuten kuvista näkyy, Hiba kerkesi testailemaan Vätin rataa jo pentuna vaikka vasta 10-viikkoinen olikin! Oli kuulemma hyvä! Hiban tapaa usein radan varrelta tai maastojen katsomosta.

Hiba teki näyttelydebyyttinsä syksyllä 2003 ykkösen arvoisesti. Hiba Hipsukka on hoshamainen linnanneito joskin sen prinsessamaisen ulkokuoren sisältä löytyy toisinaan se kaulinta heilutteleva Justiinakin ;) Se käy juoksuissa ja näyttelyissä silloin tällöin ja on käynyt äiskänkin luona moikkaamassa :)

Hiba ja perhe

Vuoden 2004 aikana Hiban perhe on kasvoi kissanpennulla :)

Hiballe tuli juoksut tiiviiseen tahtiin, tuntui että se oli aina joko juoksussa tai valesraskaana tai jotain siltä väliltä - hormoonihyrrä kumminkin. Nyttemmin Hiban elämä on helpottunut sen osalta, sillä se on steriloitu. Samaan syssyyn kuvattiin kyynärät ja lonkat, kaikki ok :)

isä:

Zafran Asli (s)

imp. Israel

Ramal of Kalansua (s)
Trad of el Huzeil (s)
Hobob of Kalansua (s)
Alex of Binyamina
Sacha of Mizpe Ramon
Honey of Binyamina

emä:

Farha al-Faifa (s)

imp. Israel

Regab of Abu Rekiek (s)
Pontiac of Abu Rekiek (s)
Ruth of Abu Rekiek
Risha 3 of Abu Rekiek (s)
Pontiac of Abu Rekiek (s)
Risha 2 of Abu Rekiek