Qashani Hajum al-Naqab

Hajum 14 kk

Qashani Hajum al-Naqab - 'Hajum'
s. 1.3. 2003
Om. Anna Karrila

Pikkuinen Hajum tuli ensimäisenä maailmaan ja lähti myös ensimmäisenä uuteen kotiin, varsinainen edelläkävijä siis! Se olikin äiskän luona vielä asuessaan urospentujen kiistaton pomo ja pääjehu. Silti se oli myös aina ensimmäisenä kiipeämässä syliin kun istahti pentulaatikkoon.

Hajum 15 kk

Pikkupupelona Hajum puski päättäväisesti tiensä tissille, siinä saivat muut luvan väistyä kun lapsella oli nälkä! Sen virallinen nimi Hajum al-Naqab, Kova Tuuli Negevistä, osui siis aika lailla oikeaan.

Hajum n. 4,5 kk

Hajum on sileä kullanvärinen poika jolla on äärettömän kaunis naama, tummat silmät ja pikimusta kirsu. Se oli pennuista se joka leikki eniten metsästysleikkejä: ajoi rättiä, ravisteli karvankappaleita ja paini sisaruksien kanssa. Siskonsa Hurran kanssa tenavat mittailivat muskeleita ylimmän pentupomon paikasta, mutta kuten koiralaumoissa usein käy tyttö veti siinä kohtaa pidemmän korren.

Hajum

Hajum oli aina viettelemässä pennunostajia, narttua hakevatkin olivat hätää kärsimässä kun pikkumies kiipesi polvelle ja tillitti vetoavasti silmiin. Sen suurin koiraidoli oli Muhafhaf jota se kovasti seurasi ja matki, Muhafhafin hämmennykseksi ;)

Hajum & Wallaby's Umm Uruk

Hajum ja Hosha osallistuivat parikilpailuun Saluki Showssa 2003, handlerina rohkea Alex, Hajumin talouden nuori isäntä. Yleisen poukkoilun ja pentujen hämmennyksen tuloksena oli toinen sija, tuomarina Karin Hedberg. Esitys oli ihana, yhtä aikaa ratkiriemukas ja koskettava!

Hajum 14 kk

Hajumilla on ihana koti Espoossa jossa vaikuttavat myös Hajumia vanhempi salukiuros Uruk sekä pikkuinen portugalinpodengotyttö nimeltä Nuppu. Hajum on Nupun Virallinen Leikittäjä. Omistajansa Annan kanssa Hajum tekee pitkiä lenkejä, Anna kun on SM-tasoinen kestävyysjuoksija. Kuulemma 18 km lenkin vaikutuksen huomaa Hajumissa siinä että poika vetää vähemmän lenkin pääteeksi ;) 2005 Anna ja Hajum debytoivat komeasti canicrossin SM-kisoissa, mistä muistona kolmas sija eli SM-pronssi.

Äitiinsä tullut vahvaluontoinen Hajum on esitellyt upeita liikkeitä myös maastoissa ja kehässä, ollen VSP aavikkosaluki 2004 ja 2005.

Hajum Saluki Showssa 2004

Keväällä 2005 Hajum sairasti imusolmuketulehduksen joka tuolloin katsottiin bakteeriperäiseksi. Se toipui pitkän antibioottikuurin jälkeen, mutta sairastui uudelleen vakavasti helmikuussa 2006. Diagnoosi oli autoimmuuninivelsairaus, immunologinen polyartriitti. Saman vuoden syksyllä Hajumilla on todettu myös trombocytopenia :( Tällä hetkellä sillä on vahva kortisonilääkitys johon se tuntuu vastaavan hyvin, joten toivomme parasta. Näyttää siltä että sen aiempi imusolmuketulehdus on ollut osa samaa sairautta, kuten myös kylmänarkuus joka ilmeni korvalehtien verenvuotona kovilla pakkasilla. Sen sisko Hurra sairasteli myös jotakin mitä nyt autoimmuunisairautena pidämme. Näiden tapausten takia en aio jatkaa H-pentueesta enkä astuttaa pentueen emää Farhaa uudelleen.


isä:

Zafran Asli (s)

imp. Israel

Ramal of Kalansua (s)
Trad of el Huzeil (s)
Hobob of Kalansua (s)
Alex of Binyamina
Sacha of Mizpe Ramon
Honey of Binyamina

emä:

Farha al-Faifa (s)

imp. Israel

Regab of Abu Rekiek (s)
Pontiac of Abu Rekiek (s)
Ruth of Abu Rekiek
Risha 3 of Abu Rekiek (s)
Pontiac of Abu Rekiek (s)
Risha 2 of Abu Rekiek