Ibriz Uzume

Ibriz Uzume 12 v

Ibriz Uzume - 'Asheerah'
s. 26.2. 1998
Om. Micaela Lehtonen
Kasv. Jan Thellberg

Salukien ahtaat sukutaulut olivat alkaneet vaivata minua minkä takia suuntasin katseeni Ruotsiin siinä toivossa että sieltä löytyisi edes hieman erisukuinen pentu. Löysin etsimäni Ibriz kennelistä -98. Näin Ruotsin Salukibladetissa kuvan nätinmallisesta Ibriz Razizasta ja kun kuulin että se oli astutettu suosikillani El-Cazzino Cajarilla valinta oli selvä. Cajar oli uros jota olin katsellut mahdollisena sulhasena omalle Akashalleni, etenkin sen sukutaulu (Knightellington/Windswift/Ibinores maustettuna aavikkosalukeilla 70-luvulta) viehätti minua.

Asheerah

Pentujen ollessa pariviikkoisia lähdimme pikkusiskoni Saran kanssa valitsemaan pentua ja kuusi viikkoa myöhemmin hain veljeni Samin kanssa pienen Ibriz Uzumen kotiin. Uzume nimen olin itse valinnut sillä legendan mukaan naurun jumalatar Uzume houkutteli ilollaan auringon takaisin maailmaan ja sitä todella tarvitsin Akashan kuoleman jälkeen. Kutsumanimensä uusi pentu tosin sai hedelmällisyyden jumalattarelta Asheerah'lta, toivoinhan tästä pennusta kantanarttua ja uskon vakaasti vanhaan "nimi on enne" sanontaan.

Asheerah 3 kk

Asheerah tosiaan toi naurun mukanaan ja on edelleen halutessaan varsinainen pelle jolla on ihana huumorintaju. Mitä enemmän sille nauraa sitä enemmän se esiintyy. Se on myös kova laulamaan ja muistaa aina aamun ja illan rukoushetket, jolloin se peffa pystyssä painaa otsansa maahan ja laulaa kuin moskeijassa konsanaan.

Asheerah syksyllä 2004

Asheerah on myös himometsästäjä joka nappaa oravat ja linnut lennosta kotipihallamme. Jänikset ja hirvetkin saavat kyytiä… Se on sopusuhtainen, neliömäinen ja tehokkaasti liikkuva oman tien kulkija, sekä diiva että pelle! Sen astuttaminen olisi tullut ajankohtaiseksi vuonna 2002, mutta päätin jättää sen tekemättä.

Asheerah 12 vuotta

Kevät 2003 meni Farhan pentuja ihmetellessä. Alkuun Asheerah piti niitä vallan vastenmielisinä ja vältteli niihin tutustumista. Pikkuhiljaa Asheerah kuitenkin otti nutturapää-täti roolin eli oli aikuisista se joka komensi ja ojensi. Mutta annas olla jos me muut olimme sisällä ja pennut nukahtivat patjalle kevätaurinkoon: silloin Asheerah hiipi hiljaa niiden viereen ja lämmitteli niitä suojelevasti, ollakseen hyvin nolo kun matte tuli ihastelemaan idylliä ;)

Asheerah 10,5 v

Asheerah viettää omasta halustaan eläkepäiviä äitini luona tavoilleen uskollisena omia polkujaan tallaten ja viisaita mietiskellen - karvankasvatuksen ohella!

Lempi & Asheerah

isä:

El-Cazzino
Cajar

Al-Yaman Malaki
(imp. NZ)
Al-Yaman Jamil
Al-Yaman Ishana
Ibinores Cazzie
Kashmanis Kebir
Ibinores Zuleika

emä:

Ibriz
Raziza

Shaamroc
Knight Companion
Shaamroc Ghost Hunter
Baklava's Beira-Sha-Sari
Ibinores De'hri
Sahrai Noah (imp. Finland)
Ibinores Amika el Shahana

El-Cazzino Cajar

Asheerah'n isä - El-Cazzino Cajar

Ibriz Raziza

Asheerah'n emä - Ibriz Raziza